Chicken cashew
Ännu mer thaimat ska ni få! Detta är så gott och går otroligt snabbt att laga - perfekt vardagsmat. Jag serverade både nudlar och jasminris till, men tycker nog att ris passar bäst till just denna rätt. Ett tips är att slänga i lite morötter eller broccoli i grytan för mer grönsaker, just idag blev det bara paprika och lök. Här kommer min version på "chicken cashew".
CHICKEN CASHEW:
(4 port)
600 gram kycklingfilé
1 gul lök
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
1,5 dl ostronsås
2 msk thailändsk soja
1-2 tsk malen ingefära
1 tsk sesamolja
0,5 tsk fisksås
0,5-1 dl vatten
0,5 hönsbuljongtärning
1-2 dl cashewnötter
Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och skär löken i små klyftor. Skölj och strimla paprikan. Skala och hacka vitlöken. Blanda ihop ostronsås, soja, ingefära, sesamolja, fisksås, vatten och smulad buljongtärning. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen tillsammans med den hackade vitlöken. Lägg åt sidan. Stek grönsakerna någon minut och tillsätt sedan kycklingen. Häll i såsblandningen och låt puttra en liten stund. Smaka av. Tillsätt cashewnötterna mot slutet och rör om.
Ät och njut!