Smörstekta kantareller med persilja

Semsterlunket börjar infinna sig och vi njuter verkligen av solen och värmen som är på besök. Helt underbart är det, hoppas sommaren stannar ett bra tag till. Häromdagen fick vi ett gäng kantareller och blåbär av svärisarna (som varit i Småland och plockat) och vad passade då bättre än att göra en underbart god kantarelltoast med massor av vitlök och persilja. Huuuur gott? 
 
 
SMÖRSTEKTA KANTARELLER MED PERSILJA:
 
4-5 dl gula kantareller
1-2 vitlöksklyftor
1 msk persilja (eller mer)
salt och peppar
en rejäl klick smör
 
Rensa kantarellerna. Skär eventuellt större svampar i mindre bitar. Lägg svampen i en stekpanna, hetta upp och låt vätskan som bildas ångas bort. När vätskan är borta tillsätter du pressad vitlök, persilja och smör. Låt steka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera den smörstekta svampen på en bit rostat/stekt bröd. 
 
 
Hoppas ni provar!
 

Raggmunk med stekt fläsk

Svensk husmanskost när den är som bäst! Frasiga raggmunkar som serveras med stekt fläsk och lingonsylt, så gott! För er som inte är helt hundra på vad raggmunkar är, så är det råriven potatis blandad med pannkakssmet som sedan steks frasiga i en stekpanna och serveras med stekt fläsk och lingonsylt. Väldigt gott och barnvänligt! Är stekt fläsk ingen favorit hos barnen kan man servera köttbullar eller korv till. 
 
 
RAGGMUNKAR:
 
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
900 gram potatis
smör till stekning
 
stekt fläsk
lingonsylt
 
Vispa ihop mjölk och mjöl i en bunke. Tillsätt sedan salt och ägg. Skala och finriv potatisen, blanda ner i pannkakssmeten. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek raggmunkarna en i taget. Stek på medelvärme ca 4-5 min/sida tills dom har fått fin färg. Lägg raggmunkarna på en plåt och håll dom varma i ugnen på ca 100 grader medan du steker klart resten. Servera raggmunkarna med stekt fläsk och lingonsylt.
 
 
Mums, säger jag bara!