Världens bästa chokladbollar

Mina chokladbollar riktigt smälter i munnen. Hemligheten för dom perfekta chokladbollarna är att mala havregrynen, då blir det sååååå mycket godare! För en ännu mer chokladig smak kan man tillsätta lite smält mörk choklad i smeten. Gott, gott!
 
VÄRLDENS BÄSTA CHOKLADBOLLAR:
 

200 gram smör
2 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
6 dl havregryn
4 msk kaffe, kokt 

Mal havregrynen i en mixer. Ställ åt sidan. Vispa smör och socker. Blanda i resten av ingredienserna, forma små bollar och rulla i kokos eller pärlsocker. Förvara chokladbollarna i kyl.  

Barnsligt gott! 
 

Daimsnittar

Idag firade vi pappan i huset som fyllde år. Till födelsedagsfikan bjöd vi på jordgubbstårta, chokladbollar, havrekakor och dessa oemotståndliga daimsnittarna som ingen kan tacka nej till. Passar perfekt till kalaset eller som en liten kaka till kaffet. ;) 
 
DAIMSNITTAR:
 
200 gram smör
4 msk ljus sirap
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dubbeldaim
 
Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Hacka daimen i bitar och tryck in i degen. Dela degen i två bitar. Rulla till två längder och platta till dom lite med fingrarna på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter. Skär kakorna i bitar. Låt svalna. Förvara i burk. 
 
Degen är färdig och den hackade daimen trycks in. 
 
Leon ville gärna provsmaka en liten kaka! ;)
 
 
 

Falukorvsgryta med asiatisk smak

Den svenska falukorven tillsammans med lite asiatiska smaker fick bli en av veckans middagar. Så gott! Med hjälp av kokosmjölk och röd currypasta får grytan en god asiatisk smak. Styrkan bestämmer du med hjälp av mängden currypasta. Testa nu detta!
 
FALUKORVSGRYTA MED ASIATISK SMAK: 
4 port
 
600 gram falukorv
1 purjolök
2 paprikor, gärna olika färger
100 gram sugarsnaps
1 bukett broccoli
1-2 msk röd currypasta
1 lime, saften
400 gram kokosmjölk
3-4 msk tomatpuré
1 tsk chilipulver (eller mer)
salt och peppar
 
Strimla falukorven. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och strimla sugarsnapsen. Ansa och dela broccolin i små buketter. Vänd ner samtliga grönsaker utom sugarsnapsen i korvfräset. Stek vidare i ett par minuter tills grönsakerna blivit lite mjuka. Tillsätt currypasta, limesaft, kokosmjölk och tomatpuré. Vänd ner sugarsnaps. Låt allt puttra i ett par minuter. Smaka av med chilipulver, salt och peppar.
 
Såååå gott!