Kycklinggryta med timjan och vitlök

Höstväder ute, vad passar då bättre än en värmande gryta till middag? Denna kycklinggrytan blev så god och kommer garanterat att lagas igen. Jag serverade kokt jasminris till men pressad potatis eller bulgur passar också utmärkt. Tips - gillar man oliver kan även detta tillsättas i grytan
 
 
KYCKLINGGRYTA MED TIMJAN OCH VITLÖK:
(4 port)
 
4 kycklingfiléer
1 rödlök (gul funkar också!)
1 msk torkad timjan
3-4 dl vispgrädde
0,5 dl balsamvinäger 
1 hönsbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
 
Dela kycklingfiléerna i små bitar. Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen och löken tills kycklingen fått lite färg. Krydda med timjan, salt och peppar. Häll ner grädde, balsamvinäger, hönsbuljong och pressad vitlök. Låt puttra på svag värme i ca 10-15 min. Smaka av och servera med valfritt tillbehör. 
 
 
Smaklig spis!