Kycklinggryta med timjan och vitlök

Höstväder ute, vad passar då bättre än en värmande gryta till middag? Denna kycklinggrytan blev så god och kommer garanterat att lagas igen. Jag serverade kokt jasminris till men pressad potatis eller bulgur passar också utmärkt. Tips - gillar man oliver kan även detta tillsättas i grytan
 
 
KYCKLINGGRYTA MED TIMJAN OCH VITLÖK:
(4 port)
 
4 kycklingfiléer
1 rödlök (gul funkar också!)
1 msk torkad timjan
3-4 dl vispgrädde
0,5 dl balsamvinäger 
1 hönsbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
 
Dela kycklingfiléerna i små bitar. Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen och löken tills kycklingen fått lite färg. Krydda med timjan, salt och peppar. Häll ner grädde, balsamvinäger, hönsbuljong och pressad vitlök. Låt puttra på svag värme i ca 10-15 min. Smaka av och servera med valfritt tillbehör. 
 
 
Smaklig spis! 
 

Vaniljpannacotta med vit choklad och hallonsås

Sommaren kom tillbaka och vi njuter verkligen av det fina vädret! Idag hade vi mina föräldrar och Tilde (Leons kusin) på besök. Det blev grillning och en efterrätt som alltid går hem - nämligen vaniljpannacotta! Idag hade jag vit choklad i och det blev faktiskt väldigt gott. Len, krämig och lagom söt - en perfekt pannacotta helt enkelt! Ni måste testa den!
 
 
VANILJPANNACOTTA MED VIT CHOKLAD OCH HALLONSÅS:
(4-6 port)
 
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 tsk strösocker (kan uteslutas)
100 gram vit choklad
2,5 gelatinblad
 
100-150 gram hallon
lite florsocker
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Häll ner grädden i en kastrull. Snitta och skrapa ur fröna från vaniljstången. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp upp grädde, vaniljstång, frön och socker. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och rör försiktigt ner dom i den varma gräddblandningen. Häll gräddblandningen över den hackade chokladen och rör om tills chokladen smält. Häll sedan upp pannacottan i portionsglas och låt stå kallt i minst 4 timmar. Lägg hallon i en kastrull och värm dom på svag värme. Pudra över florsocker och rör om. Låt svalna något innan du toppar pannacottan med hallonsåsen.
 
 
Så gott! 
 

Ravioli med smörstekta champinjoner och ostsås

Denna pastarätten blev så otroligt god och snabbt gick det! Sånt gillas med en vild 2-åring som kräver maximal uppmärksamhet, haha. Perfekt som fredagsmiddag eller lite extra lyxig vardagsmat när man vill att det ska gå snabbt men ändå smaka gott! Jag använde mig av en färsk ravioli med prosciutto, men det går minst lika bra med en annan sort. 
 
 
RAVIOLI MED SMÖRSTEKTA CHAMPINJONER OCH OSTSÅS:
 
1 paket färsk ravioli (ICAS hade jag)
200 gram champinjoner
2,5 dl havregrädde eller matlagningsgrädde 
1-2 msk finhackad persilja
2 dl lagrad riven ost (jag hade ICAS ekologiska färdigrivna ost)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar 
1 krm vitpeppar 
 
Koka pastan. Skölj och skiva svampen. Hetta upp en stekpanna med smör eller margarin och stek svampen tills den fått fin färg. Tillsätt sedan grädde, persilja, salt och peppar. Låt puttra en stund. Tillsätt osten och låt puttra ytterligare någon minut. Smaka av och blanda sedan såsen med den färdigkokta raviolin. 
 
 
Hoppas det ska smaka!