Grahamsbullar

Söndagen började med en riktig lyxfrukost. Hemmagjorda saftiga grahamsbullar med extra mycket smör och en god ost. Det är så gott! Bröd är nog något av det godaste som finns. Frukost utan bröd är ingen frukost för mig! ;) Jag klämde i mig fyra bullar och hade faktiskt kunnat klämma i mig en till utan problem. Men dom åkte fint in i frysen och väntar på morgondagens frukost. Jag ser redan fram emot den. ;) Ni måste testa dessa goda bullarna.
 
 
50 gram jäst
5 dl mjölk
75 gram smör eller margarin
1,5 tsk salt
2 msk strösocker
0,5-1 dl sirap
5 dl grahamsmjöl
7-10 dl vetemjöl special
 
1 st ägg
havregryn
 
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över lite av degvätskan. Rör ner salt, socker och sirap innan resten av degvätskan hälls i. Blanda i grahamsmjölet. Arbeta in vetemjölet och knåda degen smidig i 5-10 min. Låt degen jäsa under en bakduk i ca 60 min. Dela degen i 12-15 st bullar. Rulla dom till runda bullar och låt dom jäsa på en plåt i ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över havregryn. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min, tills att bullarna har fått fin färg.
 
 
Servera bullarna med smör, ost och marmelad. Muuuums!
 
 
Detta blev nog mitt sista inlägg innan vi åker till Egypten, Hurghada, på tisdag. Kaaanske att jag hinner baka eller laga något gott innan dess, som jag vill dela med mig av. Annars hörs vi om någon vecka igen! ;) Håll tummarna för strålande sol och massor av fisk i havet.