Chicken cashew

Här ska ni få en jättegod kycklingwok med cashewnötter. Smakar precis som om du skulle ha hämtat det på vilken thairestaurang som helst. Nomnom, som Leon säger - dock inte till detta, utan till allt som har med sötsaker att göra. Haha! Servera med nudlar eller ris. 
 
 
CHICKEN CASHEW: 
4 port
 
150 gram osaltade cashewnötter
1 gul lök
1 röd paprika
1 broccoli
4 kycklingfiléer
 
såsen:
2 vitlöksklyftor, pressade
1,5 msk risvinäger
1,5 msk fisksås
2-3 msk thailändsk soja
3 msk hoisinsås
0,5 dl oystersås
2 tsk malen ingefära
chiliflakes efter smak
 
Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna någon minut, rör hela tiden så det inte bränns. Skala och skär löken i skivor. Skölj och hacka paprikan. Dela broccolin i lagom stora bitar. Skär kycklingfilén i tunna skivor. Stek kycklingen på hög värme och ställ undan. Fräs sedan lök, paprika och broccoli tillsammans på hög värme. Fräs endast i några minuter. När grönsakerna fått fräsa en stund tillsätt den stekta kycklingen, nötterna, såsen och eventuellt lite vatten. Rör om väl och smaka av.
 
 
Nu testar ni detta!!! 
 
 

Svärfars goda köttfärssås

Denna goda köttfärssåsen blev jag bjuden på av min kära svärfar för någon vecka sedan när vi var på besök. Enkel att göra och smakar väldigt gott. Hemligheten är mycket timjan och en skvätt grädde på slutet. 
 
 
SVÄRFARS GODA KÖTTFÄRSSÅS:
(4 port)
 
500 gram blandfärs
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
400 gram krossade tomater
2 msk timjan
1 tsk chilipulver
0,5-1 dl vispgrädde
salt och peppar efter smak
 
Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. Stek lök, vitlök och färs i olja/smör i en stekpanna under omrörning. Tillsätt krossade tomater, timjan, chilipulver och grädde. Låt småkoka i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten. Servera med nykokt pasta!
 
 
Hoppas det ska smaka!
 

Kinesisk köttfärsröra i pitabröd

Det går långt mellan inläggen ser jag, men jag hinner inte riktigt med allt som jag så gärna skulle vilja - som att blogga t ex. Men här ska ni få ett smarrigt recept som jag lagade till middag idag. Det här blev verkligen så gott, så detta måste ni bara prova! Snabblagat och med asiatiska smaker, mums. Passar utmärkt till fredagsmyset eller som bjudrätt. Servera med creme fraiche och sweet chilisås. 
 
 
KINESISK KÖTTFÄRSRÖRA I PITABRÖD:
(räcker till 6 pitabröd)
 
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
300 gram spetsvitkål (vanlig funkar också!) 
400 gram nötfärs
1 köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
2 msk riven ingefära, färsk
1-2 tsk sesamolja
2-3 dl böngroddar
1 krm chilipulver
salt och peppar 
 
1 dl crème fraiche
sweet chilisås
pitabröd
 
Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Skär vitkålen i strimlor. Pressa vitlöken. Fräs grönsakerna i en stor stekpanna. Lägg grönsakerna åt sidan. Stek färsen. Smula ner köttbuljongtärningen under stekningen.
 
 
Tillsätt grönsakerna, soja, ingefära, sesamolja, chilipulver, salt och peppar. Häll till sist i böngroddarna och rör om ordentligt. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll pitabröden med köttfärsröran och servera med crème fraiche och sweet chilisås.
 
 
 Smaklig spis!