Ljuvlig kladdkaka

Chokladälskarens dröm - en ljuuuvligt god kladdkaka med smak av mycket choklad. Den blev verkligen så himla god! Kladdig och seg, men på ett "mousseliknande" sätt. Precis som en kladdkaka ska vara, enligt mig! Dessutom ett helt nytt sätt för mig att baka kladdkaka på. Med endast 10 min i ugnen på 225 grader blev denna kakan den godaste kladdkaka jag någonsin bakat, måste jag nog säga. Så det är en order från mig, att ni bakar denna kaka snarast! ;)
 
 
200 gram blockchoklad eller bakchoklad (jag använde mörk bakchoklad från Odénse!)
200 gram smör (ej margarin!)
4 st ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Smörj en form med löstagbar botten. Sätt ugnen på 225 grader. Smält choklad och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Blanda försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg- och sockerblandningen. Vänd försiktigt ner mjölblandningen så att smeten blir slät. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 10 min.
 
 
Kakan måste svalna innan den serveras, annars rinner chokladen ut.
 
 
Servera kakan med lättvispad grädde (alltid med lite socker och vaniljsocker i!) och bär.