Svärmors saffransskorpor

Ännu mer jul! Min svärmor är en hejare på att baka och dessa goda saffransskorpor brukar hon baka till jul. Svängde ihop en sats i måndags och fick såklart hjälp av Leon (baktokig som mor sin!) med att mäta upp ingredienserna och även baka ut. Ett roligt tips - lägg skorporna i en fin kakburk med ett sött band runtom och du har en perfekt gå-bort-present. 
 
 
SVÄRMORS SAFFRANSSKORPOR:
 
100 gram smör 
1,5 dl mandel
1 gram saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandeln grovt. Smält smöret, blanda i saffran och tillsätt äggen. Blanda ner dom torra ingredienserna och den hackade mandeln. Blanda till en fin deg. Dela degen i tre bitar och rulla ut till längder. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kaklängderna svalna något och skär dom på snedden i ca 2 cm breda bitar. Sätt in dom i ugnen igen, ca 10 min i 125 grader. Stäng av ugnen och låt dom stå på eftervärme någon timme. 
 
 
Bästa skorporna!