Svampgratinerade köttfärsbiffar

Mums, vilka saftiga och goda köttfärsbiffar jag fick till idag! En jättegod champinjonstuvning läggs ovanpå efter att färsbiffarna stekt och fått fin färg i stekpannan, sedan på med en god lagrad ost och in i ugnen. Till biffarna serverades kokt potatis och broccoli. Så himla gott! Det här kommer ni gilla, så testa detta nu.  
 
 
600 gram blandfärs
3/4 dl matlagningsgrädde
3/4 dl ströbröd
1 st ägg
1 msk kalvfond
1 msk lökpulver
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
200 gram champinjoner
4 dl matlagningsgrädde
2-3 msk maizena
salt och peppar
 
2 dl riven ost
 
Blanda grädde, ströbröd och ägg i en skål. Låt svälla en stund. Tillsätt sedan kalvfond, lökpulver, salt och peppar. Tillsätt färsen och blanda till en smidig smet. Forma färsen till 8 st biffar. Stek biffarna i en stekpanna med smör, ca 3 min/sida. Lägg över i en ugnsfast form. Ansa och dela svampen i små bitar. Fräs i en kastrull tills vätskan kokat bort. Häll på grädde under omrörning. Låt koka upp och tillsätt maizena. Låt sedan sjuda på svag värme i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Lägg på en rejäl sked med stuvning på varje biff. Strö över riven ost och gratinera i 250 grader, ca 10-15 min. Garnera med timjan eller persilja och servera med kokt potatis och broccoli.
 
 
Smaklig måltid.