Nikkaluoktasoppa

Mums, vilken god och smakrik soppa jag gjorde till middag idag! Nikkaluoktasoppa (ja, den heter faktiskt så, haha!) består av bl.a köttfärs, vitkål, vitlök och purjolök. Perfekt vardagsmat som går snabbt att laga. Servera gärna något gott bröd till, eller som jag, varma ostmackor som du enkelt gör av rostebröd, smör och ost som du sedan sätter in i ugnen tills osten smält och fått fin färg.
 
 
NIKKALUOKTASOPPA:
(6 port)
 
500 gram nötfärs
300 gram vitkål
1 gul lök
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
13-14 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2-3 msk kinesisk soja
1 msk skånsk senap, stark
1 lagerblad
salt och peppar
 
bladpersilja
 
Strimla vitkålen fint. Skala och hacka lök, vitlök och purjolök. Hetta upp en kastrull med lite olja. Stek färsen och rör så den blir grynig. Tillsätt sedan den hackade löken och vitkålen. Låt fräsa med en stund tills löken mjuknat något. Häll på vatten, buljongtärningar, tomatpuré, soja, senap och lagerblad. Låt koka upp. Låt soppan puttra på svag värme i ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja vid servering. 
 
 
Hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör! 
 
Ljuva Julia

mmmh, älskar nikkalouktasoppa! Kanske är lite skadad för att ha ätit den i Sápmi också, blir lite extra gott då ^^

Mamma

Så god den ser ut. 😜

Malin

Åh!
Min absoluta favoriträtt på dagis! Vilken flashback! Det måste jag laga någon dag :)