Biff med bambuskott

Här ska ni få något riktigt gott - nämligen denna underbara kinesiska rätt biff med bambuskott! Det blev verkligen hur gott som helst och jag riktigt längtade efter att få äta resterna dagen efter. Vill man kan man tillsätta lite färska champinjoner i grytan, men här kommer min version på biff med bambuskott som är minst lika god som den på kinarestaurang - om inte godare! Lova att ni testar detta nu.
 
 
BIFF MED BAMBUSKOTT:
4 port
 
Marinad:
500 gram lövbiff
2 msk färsk riven ingefära
3 msk vatten 
2 msk maizena
salt 
 
2 gula lökar 
3 vitlöksklyftor
1 burk bambuskott
1 köttbuljongtärning
0,75-1 dl hoisinsås 
0,5 dl ostronsås
4 dl vatten
2 msk kinesisk soja
salt och peppar 
 
Strimla köttet. Blanda ihop ingefära, vatten, maizena och salt i en skål. Lägg i köttet och låt marinera minst en timme, men gärna mer. Skala och klyfta löken smått. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken en stund. Lägg över på ett fat. Hetta upp olja i samma stekpanna och stek köttet på hög värme. Pressa ner vitlök. Tillsätt sedan löken, bambuskott, köttbuljong, hoisinsås, ostronsås, vatten och kinesisk soja. Låt puttra på svag värme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med basmatiris.  
 
 
Ät och njut!