Mustig kycklinggryta med fetaost
Ännu en god kycklinggryta ska ni få! En riktig höstgryta. Denna godingen hittade jag på bloggen "56kilo" men gjorde om den lite efter mitt tycke och smak. Blev verkligen så gott, med massa goda smaker. Skippa för guds skull inte syltlöken som ger ett härligt "crunch" tillsammans med kyckligen och paprikan.

MUSTIG KYCKLINGGRYTA MED FETAOST:
(4 port)
900 gram kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 tsk paprikapulver
1-2 tsk sambal oelek
1 oxbuljongtärning
1 burk körsbärstomater (gärna Muttis)
1 dl syltlök
1 dl rött vin
0,5 kruka färsk timjan
2 dl grädde
150 gram fetaost (Icas ekologiska passade jättebra!)
salt och peppar
Strimla kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar. Hetta upp en stekgryta med olja och bryn kycklingen en stund. Tillsätt sedan lök, vitlök och paprika. Låt fräsa med kycklingen någon minut. Häll sedan i paprikapulver, sambal oelek, buljongtärning, körsbärstomater, syltlök, vin och timjan. Låt puttra ca 30 min. Rör sedan ner grädden och låt puttra en stund. Tillsätt tärnad fetaost på slutet och smaka av med salt och peppar. Servera direkt!



Servera med ris och en sallad!