Kycklinggryta med curry

Denna kycklinggrytan blev så himla god (måste nog laga den snart igen!) och går snabbt att göra! Med sina få ingredienser som kycklingfilé, lök, vitlök, morot, grädde och hönsbuljong så fick den så otroligt mycket smak och blev riktigt krämig och god. Full pott helt enkelt! ;) Denna måste ni testa.
 
 
KYCKLINGGRYTA MED CURRY:
(4 port)
 
4 kycklingfiléer (jag använde minutfiléer!)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
2 msk curry (eller mer)
1 tsk strösocker
3-4 dl vispgrädde
1,5 hönsbuljongtärning
salt och peppar
persilja att strö över
 
Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala moroten och skär den i kvartar. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kycklingen en stund. Tillsätt sedan lök, vitlök och morot. Pudra över curry och strösocker och låt fräsa med en stund. Tillsätt grädde och buljongtärningar. Låt grytan stå och puttra i ca 10-15 min. Under tiden som grytan puttrar kokar du riset (eller annat tillbehör). Smaka av grytan med salt och peppar. Strö sedan över persilja innan servering. 
 
 
Servera gärna en sallad till!
 
Mamma

Den måste jag testa verkar god 😀