Kolasnitt med smak av choklad, pekannötter och havssalt

Idag har regnet verkligen öst ner hela dagen och vi har fått sysselsätta oss med ett besök till Rusta (fyndade en ljusslinga till Leons rum för bara 30 kr!) och bakning. Dessa goda kolasnitten blev resultatet + en äppelpaj som ni redan kan hitta här inne under namnet min bästa äppelpaj. Idag testade jag att smaksätta kakorna med Marabous 70% mörka choklad smaksatt med pekannötter och havssalt och det blev väldigt gott! Skulle dock ha plattat till degen (längderna) något mer så kakorna blivit lite tunnare än vad dom var, så ett tips är att platta till dom något mer än vad jag gjorde innan dom åker in i ugnen. 
 
 
KOLASNITT MED MÖRK CHOKLAD, PEKANNÖTTER OCH HAVSSALT:
 
200 gram smör
2 dl strösocker
5 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
2 x100 gram Marabou 70% choklad med smak av pekannötter och havssalt
 
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop smör, socker och sirap så det blir krämigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt detta i smörblandningen och knåda ihop till en deg. Hacka chokladen smått och blanda in den i degen. Dela degen i 2-3 bitar och rulla ut till längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något (särskilt om du väljer att baka ut två längder) med en gaffel eller liknande. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Låt svalna något innan du skär dom i bitar.
 
 
Extra gott med ett glas mjölk till!