Ugnsbakad kycklingkorv med tomat och lök

En ny favorit - nämligen kycklingmiddagskorven från Kronfågel som smakar (nästan!) som vanlig falukorv, dock mycket nyttigare och framförallt bättre för miljön än vanlig korv. Tycker absolut att ni ska testa denna! Receptet fick jag av en vän, men jag tror det kommer från 56kilo från början, har dock gjort några små ändringar som passade mig bättre. Funkar förstås lika bra med vanlig falukorv för den som hellre vill ha det. Glömde ta bilder på maten när den var färdig, så ni får helt enkelt hålla till godo med "förebilderna" bara.
 
 
UGNSBAKAD KYCKLINGKORV MED TOMAT OCH LÖK:
(4 port)
 
1 kycklingmiddagskorv
1 stor gul lök
10-15 cocktailtomater
1 dl saltgurka, hackade i småbitar
3 dl grädde
1 msk skånsk senap
1-2 msk chilisås
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver
150 gram riven ost, gärna en lagrad 
0,5 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skär korven i skivor (inte helt igenom!) och lägg i en ugnsform. Skala och klyfta löken. Lägg lök, tomater och hackad saltgurka runt om korven. Blanda ihop grädde, senap, chilisås, paprikapulver och chilipulver i en skål. Häll blandingen över korven och strö över riven ost. Smula buljongtärningen över korven och krydda med lite salt och peppar. Gratinera korven i ca 30 min eller tills den har fått fin färg. Servera med potatismos eller blomkålsmos. 
 
 
Perfekt vardagsmat.