Kryddig köttfärsgryta

Här ska ni få en snabblagad och kryddig köttfärsgryta som ni kanske kan laga till helgen eller den kommande veckan. Nästa gång kommer jag nog tillsätta lite mer grädde så det blir ännu mer sås av det. Jag har justerat detta i receptet nedan. Servera gärna med basmatiris och en god sallad. Gott!
 
 
KRYDDIG KÖTTFÄRSGRYTA:
4 port
 
500 gram nötfärs
1 gul lök
3 dl grovhackad vitkål
1 köttbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
2 tsk curry
1 tsk kanel
1 tsk sambal oelek
3-4 dl grädde
1 dl vatten
salt och peppar
 
Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, kål, smulad buljongtärning, curry, kanel och sambal oelek. Låt fräsa någon minut och lägg sedan åt sidan. Tillsätt färsen i stekpannan och bryn den. Häll tillbaka grönsakerna och tillsätt grädde, vatten, salt och peppar. Låt puttra ca 5-10 min. Smaka av. Servera med nykokt basmatiris och en sallad. 
 
 
Smaklig spis!
 
Veronica Wallgren

Gott!

Lajna

Ser fräscht och gott ut! 👍

Carin

Denna rätt gick hem hos båda mina små.
Sonen på 5 frågar varje morgon kan vi äta den där goda maten igen idag.
Så högt betyg.
Tack för allt gott du delar med dig

Svar: Vad kul att höra! 😃👍 Kram
ljuvligmat.blogg.se