Ryssröra i pitabröd
Här ska ni få recept på något riktigt gott. Ryssröra är en lättlagad rätt som huvudsakligen består av ris, köttfärs, purjolök, vitlök, tomatpuré och kryddor. Röran serveras sedan i ett pitabröd - vilket gör den till ett perfekt alternativ till tacos. Här har jag gjort min egna variant av ryssröra - och den blev verkligen såååååå god!

RYSSRÖRA I PITABRÖD:
4 port kokt ris
1 gul lök
500 gram nötfärs
1 röd paprika
200 gram spetskål
2 vitlöksklyftor
2 msk oxfond
2 tsk kinesisk soja
1 msk mejram
2 tsk paprikapulver, gärna starkt
salt och peppar
8 pitabröd
sweet chilisås
gräddfil
Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en stor stekpanna. Hacka paprikan och strimla spetskålen. Tillsätt färs, paprika och kål i stekpannan. Låt fräsa tills färsen är helt genomstekt. Tillsätt sedan pressad vitlök, oxfond, soja, mejram och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner riset sist av allt. Servera i bröd tillsammans med sweet chilisås och gräddfil.


Servera röran tillsammans med pitabröd, sweet chilisås och gräddfil.
Så gott! Det väcker minnen från skoltiden :)