Ryssröra i pitabröd

Här ska ni få recept på något riktigt gott. Ryssröra är en lättlagad rätt som huvudsakligen består av ris, köttfärs, purjolök, vitlök, tomatpuré och kryddor. Röran serveras sedan i ett pitabröd - vilket gör den till ett perfekt alternativ till tacos. Här har jag gjort min egna variant av ryssröra - och den blev verkligen såååååå god! 
 
 
RYSSRÖRA I PITABRÖD:
 
4 port kokt ris
1 gul lök
500 gram nötfärs
1 röd paprika
200 gram spetskål
2 vitlöksklyftor
2 msk oxfond
2 tsk kinesisk soja
1 msk mejram
2 tsk paprikapulver, gärna starkt
salt och peppar 
 
8 pitabröd
sweet chilisås
gräddfil
 
Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en stor stekpanna. Hacka paprikan och strimla spetskålen. Tillsätt färs, paprika och kål i stekpannan. Låt fräsa tills färsen är helt genomstekt. Tillsätt sedan pressad vitlök, oxfond, soja, mejram och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner riset sist av allt. Servera i bröd tillsammans med sweet chilisås och gräddfil. 
 
 
Servera röran tillsammans med pitabröd, sweet chilisås och gräddfil. 
 
Sara

Så gott! Det väcker minnen från skoltiden :)

Emmelie

Låter som något skolan kallade "tjejernas fräsiga gryta" när jag gick i lågstadiet. :-D