Pannbiff i tomatgräddsås

Ojdå, här står tiden still. Hela tre veckor sedan sist, haha! Ska försöka bättra mig. Men nu har jag minsann lite tid över (medan Leon sover middag!) och här kommer ett väldigt gott recept på saftiga pannbiffar i tomatgräddsås. Jag serverade biffarna med pasta, men vill man kan man lika bra servera pressad potatis eller kokt ris till. En smaksak helt enkelt. 
 
 
PANNBIFF I TOMATGRÄDDSÅS:
(4 port)
 
500 gram blandfärs
1 ägg
1 dl mjölk
4 msk ströbröd
1 gul lök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
 
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1-2 msk tomatpuré
1 tsk soja
salt och peppar
eventuellt lite redning
 
Koka pastan. Blanda ägg, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt svälla några minuter. Skala och riv löken. Tillsätt färs, riven lök, salt och peppar i ströbrödsblandningen. Rör om ordenligt. Blöta händerna och forma ca 8 biffar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsbiffarna några minuter per sida. Blanda ihop grädde, mjölk, tomatpuré och soja i en skål. Sänk värmen och häll i gräddblandningen. Låt färsbiffarna sjuda i såsen i ca 5-10 min. Red av såsen om det behövs. Smaka av med salt och peppar. 
 
 
Servera direkt!