Smörkola med ingefära
En ljuvlig smörkola (heter även gräddkola!) som verkligen smälter i munnen! Jag smaksatte kolan med lite ingefära och toppade med flingsalt - blev så gott. Passar perfekt till "gottebordet" på julafton! Vill man kan man t.ex smaksätta kolan med kanel eller pepparkakskryddor istället för ingefära. Prova dig fram!

SMÖRKOLA MED INGEFÄRA:
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1,5 dl ljus sirap
50 gram smör
1 tsk äkta vaniljsocker
1 tsk ingefära
havssalt
Blanda alla ingredienser förutom ingefära och flingsalt i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme tills termometern visar 127-128 grader, då blir kolan perfekt. Tillsätt ingefäran och rör om. Klä en liten form med bakplåtspapper och häll försiktigt i kolasmeten. Strö över flingsalt. Låt stelna i rumstemperatur. Skär sedan kolan i lagom stora bitar.


Såååååå god!
Ser himmelskt gott ut!