Kardemummagömmor

Nybakat var det här! Dessa bullar blev verkligen så goda. Inne i bullen gömmer sig en god fyllning av smör, kardemumma och socker, farligt gott! Busenkla att göra är dom också och behöver bara jäsas (kalljäsas) en gång, dock i två timmar, men när dom väl är färdigjästa så är det bara att pensla dom med ägg och in i ugnen. Ett tips: dessa bullar är perfekta att förbereda och ha i frysen - ta ut och jäs, pensla och baka av! Går även att kalljäsa över natten och baka av dagen efter.
 
 
KARDEMUMMAGÖMMOR:
 
25 gram jäst
2 dl kall standardmjölk
200 gram rumsvarmt smör
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
6-7 dl vetemjöl
 
fyllningen:
150 gram rumsvarmt smör
2 msk stötta kardemummakärnor
3 msk strösocker
 
ägg till pensling
1 dl florsocker + 1 msk vatten till glasyren
 
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig. Klicka ner smöret i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40×40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp dom fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dom. Lägg bullarna i formar och ställ dom på bakplåtar. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk. Rör ut florsocker med vatten och glasera dom kalla bullarna med glasyren.
 
 
Servera bullarna med kall mjölk! 
 
Felicia

Ser väldigt goda ut :)

JUNITJEJ

Så goda de ser ut!

Emiza

ser jättegoda ut

Amina

Det här är farligt för mig! Mums så smarrigt det ser ut

Mamma

Så goda dom ser ut... Såg inga idag? 😂