Snickerskakor
Dessa snickerskakor bjöd jag på när jag fyllde år för någon vecka sedan. Väldigt goda och uppskattade av både stora och små. Har bakat dessa ett flertal gånger innan men just den gången (när det är kalas och allt!) lyckades jag göra dom ganska torra av någon konstig anledning och varför dom blev så tror jag beror på att jag inte smälte samman allt ordentligt. Så tänk på det när ni bakar dom. Förvara kakorna i en burk med lock.

SNICKERSKAKOR:
1 burk jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
8 dl cornflakes (eller rice krispies)
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
200 gram blockchoklad
Smält samman jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. Rör under tiden. Krossa flingorna lite lätt och blanda ner det i kastrullen tillsammans med vaniljsocker och kokos. Blanda. Tryck ut röran i en bakplåtsklädd form. Smält chokladen över ett vattenbad (eller i mikron) och bred den sedan över kakan. Låt stelna i kyl och skär sedan kakan i lagom stora bitar.



Ät och njut!