Spaghetti arrabbiata med tomat, färsk basilika och mozzarella

Klassisk italiensk pasta, kan det bli godare och enklare! En arrabbiata är en riktigt het sås bestående av vitlök och chili. Den som vill ha det riktigt, riktigt starkt kan använda sig av en stark torkad chili. Annars gör du som jag och använder sambal oelek, men en vanlig röd chilifrukt funkar också fint. Serveras med spaghetti, färsk basilika och mozzarella. Muuuums, säger jag bara!
 
SPAGHETTI ARRABBIATA:
4 port
 
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
4 stora tomater
3 msk tomatpuré
2 tsk sambal oelek (eller vanlig röd chili)
2 dl vatten
1 msk honung
1 ekologisk citron, skalet
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
 
400 gram spaghetti
 
1 förpackning mozzarellabollar
0,5 kruka färsk basilika
 
Skala och skiva lök och vitlöksklyftor tunt. Tärna tomaterna. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och fräs löken i ca 4-5 min. Tillsätt tärnade tomater, tomatpuré, sambal oelek, vatten och honung. Låt puttra ca 10-15 min. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Rör ner finrivet skal av en citron och vitvinsvinäger i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Blanda den nykokta pastan med tomatsåsen och servera med mozzarella och färsk basilika. 
 
Jättegott!