Lammtajine marrakesh med russin och couscous

Här kommer ytterligare en maträtt från Linas matkasse (som vi kanske borde döpa om till något annat då vi använde oss av nötfärs istället, eftersom jag inte klarar av lammkött!) Det blev verkligen jättegott, smakrikt och mustigt! Ni som gillar lamm använder er av det istället. 
 
LAMMTAJINE MARRAKESH MED RUSSIN OCH COUSCOUS:
4 port
 
500 gram lammfärs (eller nötfärs som jag hade)
1 gul lök
1 aubergine 
3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 tsk spiskummin
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malen koriander
1 tsk sambal oelek
1 förp passerade tomater
1 burk konserverade körsbärstomater
1 dl vatten
2 små askar russin
1 köttbuljongtärning
1 msk flytande honung
salt och peppar
 
Skala och finhacka löken. Tärna en aubergine i cm-stora bitar. Stek löken mjuk i en stekgryta i lite olivolja. Tillsätt aubergine, pressade vitlöksklyftor, färs, tomatpuré, spiskummin, ingefära, kanel, koriander och sambal oelek. Fräs i ca 2-3 min. Häll på passerade tomater, körsbärstomater, vatten, russin, köttbuljong och honung. Låt sjuda under lock i ca 15-20 min. Smaka av med salt och peppar. 
 
Servera med couscous, turkisk yoghurt och finhackad bladpersilja. 
 
Mamma

Gillar inte heller lamm 😕 fick Ebba den färsen?