Gul fiskgryta med lax, torsk och räkor
En jättegod och smakrik fiskgryta fick bli helgens middag. Grytan blir matig och mättande med lax, torsk och räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på! Servera med kokt ris eller potatis - och gärna en bit bröd till.

GUL FISKGRYTA MED LAX, TORSK OCH RÄKOR:
4 port
600 gram lax- och torsktärningar (finns i frysdisken!)
1 purjolök
0,5 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2,5 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 dl vatten
0,5-1 paket saffran
500 gram räkor med skal
salt och peppar
1 knippe hackad bladpersilja
Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka löken. Smält smör i en stor gryta och fräs löken ett par minuter tills den blivit mjuk och glansig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund. Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter. Tillsätt dom frysta fisktärningarna i grytan och sjud i ytterligare 10 minuter. Skala räkorna och tillsätt dom. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad bladpersilja.


Smarrigt!
Så gott det ser ut, Madde 😋