Fläskgryta med senapssting och örter

Vi kör på med ännu en smarrig gryta, tycker jag. Denna grytan blev riktigt god med sina smaker av senap och olika örter. Det möra köttet i den gräddiga såsen serverar du med antingen bulgur, ris eller kokt potatis. Välj det du gillar bäst. Grytan passar också utmärkt att ha med sig i lunchlådan - då den bara blir godare och mer smakrik när den fått stå ett tag! 
 
FLÄSKGRYTA MED SENAPSSTING OCH ÖRTER:
4-6 port
 
900 gram fläskgrytbitar
1 stor gul lök
3-4 vitlöksklyftor
6-7 dl vatten
1 kött- och grönsaksbuljongtärning
2 morötter
2,5 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2-3 msk frysta örtkryddor, provencale
3 msk grovkornig stark senap
150 gram haricot verts
salt och peppar 
 
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stor stekgryta med smör och bryn köttet på hög värme. Lägg åt sidan. Stek sedan lök och vitlök tills löken är mjuk. Tillsätt sedan köttet, vatten, buljongtärning och svartpeppar. Koka upp och låt koka under lock i ca 1,5 timme. Under tiden grytan kokar skalar du och skär morötterna i lagom stora bitar. Tillsätt morötterna och låt koka ytterligare 30-45 min eller tills köttet är så mört som du vill ha det. Tillsätt grädde, creme fraiche, örter och senap. Låt koka upp och puttra en stund. Tillsätt haricot verts mot slutet och låt koka ca 3 min. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer vitlök.
 
Gott och värmande!
 
Mamma

Väldigt gott Gittan helst med couscous till. 😂😂😂

Girltyping

Vad gott det ser ut :)

classica.blogg.se

ser gott ut.