Fläsk- och rotfruktsgryta
Nu känner man verkligen att hösten är på ingång och jag kan ändå tycka att det är lite mysigt. Och med hösten kommer ju grytorna på middagsbordet igen. ;) Denna grytan blir mustig och god med fläskkött, lök, morötter och palsternacka. Servera med kokt potatis eller ris.

FLÄSK- OCH ROTFRUKTSGRYTA:
4 port
600 gram grytbitar av fläsk
2 gula lökar
1 stor morot
1 stor palsternacka
5-6 dl vatten
1 lagerblad
1 köttbuljongtärning
2,5 dl vispgrädde
5-6 dl vatten
1 lagerblad
1 köttbuljongtärning
2,5 dl vispgrädde
1 msk soja
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
salt och peppar
Skala och dela löken i rätt så stora bitar. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Bryn grytbitarna hastigt i lite smör eller margarin. Lägg över i en kastrull eller stekgryta och täck med vatten. Lägg i lagerblad, lök och buljong. Låt småkoka i ca 1,5 timmar. Tillsätt sedan rotfrukterna och låt koka med tills köttet är så mört som du vill ha det och rotfrukterna är mjuka. Smaka av med salt, peppar, timjan och soja.

Smaklig spis!
fina bilder! Har en påse grytbitar i frysen från någon gång när det var billigt, får bli en gryta snart. Den här låter god!