Spenatsoppa med ägg

Sorry, för den dåliga uppdateringen men det har helt enkelt kommit en massa andra saker i vägen. Denna soppan blev så god. Mjuk och mild i smaken och mättar gott -  och att spenat dessutom är supernyttigt gör ju inte saken värre. Servera gärna soppan med kokt ägg och något gott bröd.
 
 
SPENATSOPPA MED ÄGG:
4 port
 
500 gram fryst, hackad spenat
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1-2 dl grädde
salt och peppar
4 ägg
 
Koka äggen. Stoppa den frysta spenaten i lite av vattnet i en kastrull och tina upp. Tillsätt smör. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet. Smula i buljongtärningarna, låt sedan soppan koka i ca 10-15 minuter under lock. Rör i grädden och smaka av med salt och peppar. Skala och skär äggen i halvor. Servera soppan tillsammans med ägghalvor och bröd.
 
Hoppas ni gillar det!
 
a n n i k a

Gott!

Cornelia

Åh, så gott!

Mamma

Vi hade detta i måndags, jätte gott. 😜

Ida

Jättegott!!