Knäckig toscakaka

Toscakaka är en god och enkel kaka att baka. Ungefär som en vanlig, hederlig sockerkaka toppad med knäckig mandelglasyr. Grädda kakan i ugnen och rör ihop glasyren i en kastrull under tiden. Serveras gärna ljummen och med en klick vispgrädde till. 
 
 
KNÄCKIG TOSCAKAKA:
 
100 gram smör eller margarin
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
 
Glasyr:
 
100 gram smör eller margarin
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 gram mandelspån
 
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Smörj och bröa formen. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, smöret och mjölken i smeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Rör ihop glasyren under tiden. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Häll glasyren över kakan och bred ut den. Flytta upp gallret till mitt i ugnen. Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg. Låt kakan svalna något.
 
 
Servera med en klick vispgrädde! 
 
Sara

Mums!

Kajsa

Toscakaka som är såå gott!:D

Mamma

Den va riktigt god. 👍😄

Dekora - Bakblogg

så gott!

Johanna S

Hur varm ska ugnen vara?

Svar: 175 gr.
ljuvligmat.blogg.se