Knäckig toscakaka
Toscakaka är en god och enkel kaka att baka. Ungefär som en vanlig, hederlig sockerkaka toppad med knäckig mandelglasyr. Grädda kakan i ugnen och rör ihop glasyren i en kastrull under tiden. Serveras gärna ljummen och med en klick vispgrädde till.

KNÄCKIG TOSCAKAKA:
100 gram smör eller margarin
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
Glasyr:
100 gram smör eller margarin
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 gram mandelspån
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Smörj och bröa formen. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, smöret och mjölken i smeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Rör ihop glasyren under tiden. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Häll glasyren över kakan och bred ut den. Flytta upp gallret till mitt i ugnen. Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg. Låt kakan svalna något.


Servera med en klick vispgrädde!
Mums!