Kål- och köttfärssoppa

En soppa som värmer i höstrusket! Denna soppan blev verkligen så god, så detta måste ni bara testa. Servera gärna något gott bröd till. Perfekt vardagsmat! 
 
 
KÅL- OCH KÖTTFÄRSSOPPA:
4 port
 
400 gram nötfärs
0,5 vitkålshuvud
2 morötter
2 kött- och grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 krm cayennepeppar
2-3 vitlöksklyftor
1,5 tsk gurkmeja
2 tsk mejram
salt och peppar 
 
Strimla kålen i tunt. Skala och skär morötterna i små bitar. Värm upp lite smör i en stekgryta och bryn färsen. Lägg åt sidan. Fräs kålen i ca 5 minuter tills den börjar bli mjuk. Tillsätt morötterna och fräs ytterligare en minut. Tillsätt buljongtärningar, vatten, krossade tomater, tomatpuré, pressad vitlök, cayennepeppar, gurkmeja och mejram. Låt allt koka upp och puttra i ca 25-30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Servera med något gott bröd. 
 
Matilda Berlin

Men åhh vad gott! Perfekt nu för höstrusket :)

Sara

Så fina bilder! Och köttfärssoppa är ju så himla gott.

Svar: Tack! :)
ljuvligmat.blogg.se