Fläskpannkaka

Idag blev det vanlig, hederlig fläskpannkaka med lingonsylt till middag! Hur gott som helst. Detta äter man alldeles för sällan, tycker jag. Pricken över i:et hade varit lite råkostsallad till det. Får bli nästa gång! Tips! På sensommaren och hösten när det finns gott om goda äpplen kan man piffa till pannkakan med äppelbitar. Skala och skiva då 3 äpplen i tunna skivor som du lägger på efter att du hällt på smeten över fläsket.
 
 
FLÄSKPANNKAKA:
4 port
 
2 paket bacon
3 dl vetemjöl
8 dl standardmjölk
5 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skär bacon i mindre bitar och lägg på en plåt eller i en stor ugnsform. Ställ in formen/plåten i ugnen och låt baconet få steka tills det blivit lite gyllene. 
 
 
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Om du har tid - låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter. Häll i smeten i ugnsformen/plåten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna något innan servering. 
 
 
Servera med lingonsylt! 
 
Sara

Ser riktigt gott ut! Nu vet jag vad det ska bli för mat imorgon! :D

Lajna

Gott 👍👍

Tilda Barkselius

Åt ofta fläskpannkaka som mindre, är ju hur gott som helst :)

Frida

Mm det är verkligen en god klassiker :)