Pannacotta med rabarber

En uppskattad och lättgjord dessert! Sött möter syrligt, mums! Vill man kan man t ex använda hallon istället för rabarber om man tycker att det är godare. Skippa då kanel eller kardemumma. 
 
PANNACOTTA MED RABARBER:
 
5 dl vispgrädde
2,5 gelatinblad
0,5 dl strösocker
1 vaniljstång
 
250 gram rabarber
0,75 dl råsocker
1 msk vatten
0,5 tsk kanel (eller t ex kardemumma!)
 
Häll grädde och socker i en kastrull. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i kastrullen tillsammans med det andra. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Låt stå och dra i ca 10 min. Ta upp vaniljstången och rör ner gelatinbladen (som du kramat ur) i den varma grädden. Rör om. Fördela i fyra portionsglas. Låt stå kallt i minst 2-3 timmar.
 
Skölj och skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg dom i en kastrull och tillsätt vatten och kanel. Låt koka upp och tillsätt sedan sockret. Låt rabarbern sjuda tills den mjuknar. Ta kastrullen från värmen och låt kompotten svalna. Fördela över pannacottan och låt stå kallt fram till servering.
 
Gott, gott!
 
Lena på femman

Denna blev jag bjuden på och den smaka jätte gott 👍

karlsvenssonnn

Otroligt gott ser det ut!

Svar: Tack. :)
ljuvligmat.blogg.se