Ugnsstekt falukorv med tomat och lök

Riktig husmanskost var det här! Detta har blivit en vardagsfavorit här hemma eftersom hela familjen kan äta det. Skiva en god falukorv och toppa sedan med senap, ketchup, bostongurka och en god riven ost. Stek sedan i ugnen tillsammans med lite lök och tomat. Så gott!
 
UGNSSTEKT FALUKORV MED TOMAT OCH LÖK:
(4-5 port)
 
600 gram falukorv
1 gul lök
2 tomater
4-5 msk bostongurka
1 dl riven ost, t ex herrgårdsost
senap och ketchup
1-2 dl vatten
 
Sätt ugnen på 225 grader. Dra skinnet av falukorven. Skär snitt (ungefär halvvägs ner) med en centimeters mellanrum över hela korven. Lägg korven i en ugnsform. Ringla över senap och ketchup. Klicka på bostongurka och strö över riven ost. Skala och skiva löken. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Lägg lök och tomater runt om korven. Häll på vattnet. Stek mitt i ugnen i ca 30-40 min.
 
Servera med fluffigt potatismos. Smaklig spis!
 
 
Lena på femman

Riktig husmanskost och gott 👍

Emmelie

Mmm, riktig husman är helt klart det godaste! :-D