Chokladfudgekaka
En jättegod och chokladig kaka som bara smälter i munnen! Godast med en klick grädde eller vaniljglass till. Kakan kan bakas dagen innan då den bara blir godare och godare efter några timmar i kylen.
CHOKLADFUDGEKAKA:
2 ägg
2,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk starkt kaffe
150 gram smör
3 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk starkt kaffe
150 gram smör
3 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 ¾ dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad
50 gram smör
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, kaffe och smält smör. Blanda kakao och vetemjöl och rör ner det i smeten. Blanda ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda kakan mitt i ugnen 15-18 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna. Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och hackad choklad i en kastrull. Låt fudgen tjockna under omrörning i några minuter. Stäng av värmen och blanda ner smöret. Låt svalna något. Häll fudgen på chokladbottnen och låt den stelna i kylen.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Denna såg inte fel ut. 😄