Biff stroganoff

Dagens middag - en riktig klassiker, nämligen biff stroganoff med bulgur (egentligen har man väl ris till!) och saltgurkor. Väldigt gott blev det. Jag använde mig av lövbiff men en rostbiff eller liknande går också jättebra. Ta det du tycker är godast. Lövbiff går dock lite snabbare att tillaga.
 
BIFF STROGANOFF:
4 port
 
400 gram lövbiff eller rostbiff
2 gula lökar
1 röd paprika, stor
1 hackad vitlöksklyfta
3-4 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
3-4 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl creme fraiche 15%
salt och peppar
 
Strimla köttet i lagom stora bitar. Skala lökarna och strimla dom och paprikan. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet på hög värme. Köttet ska få färg, ej koka! Tillsätt sedan lök, vitlök och paprika och stek tills löken mjuknar något. Tillsätt sedan tomatpuré, senap, vatten och kalvfond. Låt puttra i ca 20 min. Rör i creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt bulgur eller ris och saltgurkor.
 
Hoppas ni kommer gilla det!