Falukorvsgryta med asiatisk smak

Den svenska falukorven tillsammans med lite asiatiska smaker fick bli en av veckans middagar. Så gott! Med hjälp av kokosmjölk och röd currypasta får grytan en god asiatisk smak. Styrkan bestämmer du med hjälp av mängden currypasta. Testa nu detta!
 
FALUKORVSGRYTA MED ASIATISK SMAK: 
4 port
 
600 gram falukorv
1 purjolök
2 paprikor, gärna olika färger
100 gram sugarsnaps
1 bukett broccoli
1-2 msk röd currypasta
1 lime, saften
400 gram kokosmjölk
3-4 msk tomatpuré
1 tsk chilipulver (eller mer)
salt och peppar
 
Strimla falukorven. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och strimla sugarsnapsen. Ansa och dela broccolin i små buketter. Vänd ner samtliga grönsaker utom sugarsnapsen i korvfräset. Stek vidare i ett par minuter tills grönsakerna blivit lite mjuka. Tillsätt currypasta, limesaft, kokosmjölk och tomatpuré. Vänd ner sugarsnaps. Låt allt puttra i ett par minuter. Smaka av med chilipulver, salt och peppar.
 
Såååå gott! 
 
David

Det var en väldig blandning av svenskar och asiatisk mat. Tvivlar på kokosnöt och falukorv, men grabben gillar ju falukorv, så jag är i valet och kvalet. Våga vinn? Vet inte... :/