Kycklinggratäng med mango chutney
En snabblagad och god kycklinggratäng med mango chutney, paprika och curry! Perfekt som bjudrätt - eller som vardagsrätt då den går väldigt fort att tilllaga. Servera med kokt ris och en god sallad.

KYCKLINGGRATÄNG MED MANGO CHUTNEY:
3-4 port
1 grillad kyckling (ca 800-900 gram)
1 stor röd paprika
3-4 dl vispgrädde eller mellangrädde
1-1,5 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 tsk stark curry (eller vanlig)
1-2 vitlöksklyftor
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Rensa och skär kycklingen i bitar. Lägg kycklingköttet i en ugnsform. Skölj och strimla paprikan och lägg sedan över köttet. Blanda ihop grädde, mango chutney, sambal oelek, curry, pressad vitlök, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över kycklingen. Ställ in gratängen i ugnen i ca 20-30 min tills allt är genomvarmt och fått lite fin färg.

Kycklingköttet och den strimlade paprikan...


Den goda såsen hälls över kycklingen och paprikan - redo för ugnen.
Sedan glömde jag dessvärre att ta fler bilder på den färdiga gratängen, glupsk som man är! ;) Ni får istället föreställa er hur den såg ut. Gott blev det i alla fall och kommer lagas fler gånger!
Ser god ut men visst måste man kunna ha filéer ? Inte hel kyckling