Het fiskgryta

Sugna på lite fisk efter all grillmat? Här ska ni få ett smarrigt recept på en fiskgryta med lax, torsk och kräftskjärtar. Receptet hittade jag faktiskt på "Jennys matblogg", men har gjort några ändringar så att receptet passade mig bättre. Hoppas ni testar det! 
 
HET FISKGRYTA:
6 port
 
500 gram lax och torskbitar (finns fryst, tex ICAS)
1 stor gul lök
6-8 potatisar
4 morötter
2 msk tomatpuré
3-4 msk hummerfond
6-8 dl vatten
1 ask körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 kruka dill
1 burk kräftskjärtar
2-3 dl vispgrädde
0,5-1 tsk cayennepappar (jag gillar när det är stark, så jag tog 1 tsk)
salt och peppar efter smak
 
Skala och hacka lök, potatis och morötter. Hetta upp en kastrull med olja och fräs rotfrukter och lök en stund. Tillsätt tomatpuré, hummerfond och vatten. Låt småkoka tills rotfrukterna är mjuka.
 
Tillsätt sedan tomaterna, pressade vitlöksklyftor, finhackad dill och fisken. Låt småkoka till fisken är helt genomkokt. Tillsätt vispgrädden, koka upp och ta av kastrullen från spisen. Smaka av med lite salt, peppar och cayennepeppar. Vänd ner kräftskjärtarna och servera genast! 
 
Servera med kokt ris, aioli och något gott bröd.
 
Lena

Den va jätte god. Mustig och fin. 😝