Per Morbergs chokladpudding
Chokladpudding i pulverform är barnsligt gott, tycker jag. Det är så himla smidigt att bara vispa ihop pulvret med lite mjölk, vänta en stund och sedan är det klart - och med en klick vispgrädde till blir det ännu godare. Men idag struntade jag i pulverpåsen och testade att göra egen hemmagjord chokladpudding efter Per Morbergs recept och den blev riktigt god! Nästa gång kommer jag dock tillsätta lite mer strösocker, då den gärna hade fått vara lite mer söt i smaken. (Receptet nedan är så som jag kommer göra den i fortsättningen).
5 dl standardmjölk
5 msk maizena
4-5 msk strösocker
3 msk kakaopulver
1 uppvispat ägg
1 msk vaniljsocker
Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm under omrörning. Rör hela tiden och låt sjuda (får ej koka!) tills krämen blivit tjock. Låt krämen svalna något. Fördela krämen i portionsskålar eller i en stor skål och låt kallna i kylskåp i ca 2-3 timmar.
Toppa chokladpuddingen med vispad grädde och riven choklad.
Yummy och vilka vackra bilder!