Wallenbergare med potatismos, gröna ärtor och lingonsylt
Vad passar bättre än riktig husmanskost en regnig och kall söndag som denna? Idag gjorde jag klassiska Wallenbergare till middag som blev riktigt saftiga och fick en härlig krispig yta. Man har ju ingen sås som tillbehör till denna rätten - men tycker man att det blir lite torrt med bara potatismos, kan man enkelt göra lite sky på kalvfond, vatten och smör. Blir väldigt smarrigt!

400 gram blandfärs (egentligen använder man kalvfärs)
4 äggulor
1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk kalvfond
ströbröd till panering
Blanda färsen med äggulor, kalvfond, salt och peppar. Blanda väl. Häll i grädden, lite i taget och blanda till en jämn smet. Forma smeten till 4 stora runda biffar (smeten blir väldigt lös, så skölj händerna i kallt vatten innan du formar biffarna så blir det mycket lättare) och vänd dom sedan i ströbröd. Stek biffarna gyllenbruna i smör på medelhög värme, ca 4-5 min/sida. Servera med potatismos, gröna ärtor, lingonsylt och sky.

Vilken fantastisk blogg! Kikade in här idag och fastnade direkt. Nu har jag läst igenom hela arkivet och lagt till den i favoriter. Bra blandning på recept med mycket fina foton. Hit kommer jag definitivt tillbaka!