Lasagne med fetaost och timjan

Lasagne har vi väl alla gjort ett antal gånger, men kanske inte just med fetaost, timjan och en krämig ostsås! Det här blev väldigt gott och krämigt. Använd färska lasagneplattor - det blir så mycket godare och dessutom förkortar du tillagningstiden och du kan mätta din hungriga mage lite fortare. ;)
 
 
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
500 gram nötfärs
2 msk timjan
400 gram krossade tomater med chili
1 dl chilisås
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
 
5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2-3 msk maizena redning
200 gram fetaost
 
200 gram färska lasagneplattor
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i smör i en stekpanna. Blanda i timjan, krossade tomater och chilisås. Låt småkoka i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Koka upp grädde och mjölk. Red av med maizena och smula ner hälften av fetaosten. Varva köttfärs, lasagneplattor och ostsås i en ugnsform. Avsluta med ostsås och resterande fetaost. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med ruccola, olivolja och en krämig balsamico.
 
 
Mamma

Ser väldans krämig och god ut! Din man måste va lycklig! : )

Svar: Han är världens lyckligaste ;) haha!
ljuvligmat.blogg.se

Vardagsmat a la Jess

Lasagne tillhör mina absoluta favoritmaträtter, och denna versionen lät inte alls fy skam! :-)

Svar:
ljuvligmat.blogg.se

Mårtenssons kök

Spännande med fetaosten i, det bör ju provas.

GLAD PÅSK!

Svar:
ljuvligmat.blogg.se