Fläskfilé i dillsås med knippemorötter och lök

Visst är det gott med grillat varma och soliga dagar som dessa, men lite omväxling skadar inte - i alla fall inte hemma i mitt kök. Så idag fick grillen vila och jag testade att göra en snabblagad variant av husmansklassikern dillkött, fast med fläskfilé istället och det blev så himla gott! Dillsåsen blev jättegod och morötterna blir ljuvligt goda efter att ha kokat en stund i såsen tillsammans med det andra. Kanske inte den vackraste maträtten att ta foto på, men gott var det!
 
 
1 stor fläskfilé
0,5 kg färskpotatis (färdigkokt)
2 gula lökar
1 kött- och grönsaksbuljongtärning
1,5 dl vatten
1 msk ättika, 12%
3 dl grädde
1 dl mjölk
4 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 knippe dill, hackad
6-8 knippemorötter
 
Skär fläskfilén i 1,5 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Bryn skivorna i smör i en stekpanna tills dom får fin färg. Lägg sedan köttet åt sidan. Skala och skär löken i klyftor. Häll vatten och ättika i en stekpanna. Tillsätt lök, buljongtärning, lagerblad och vitpepparkorn. Koka upp och låt puttra någon minut. Skölj och halvera morötterna. Skiva den kokta potatisen i lagom stora bitar. Tillsätt grädde, mjölk, morötter, potatis och låt koka tills köttet är färdigt och morötterna fått rätt konsistens. Tillsätt den hackade dillen mot slutet och rör om ordentligt.
 
 
 
 
Finas mammis

Fläskfilé går ju alltid hem, kul variant med dillsås! Din äppelmaräng ser helt underbar ut, snart har vi äppeltiderna här! Kram/Finas mammis

Svar: Ja, snart är dom underbara äpplena här! Svenska äpplen är ju så gott... kan äta det som godis nästan! :) Kram
ljuvligmat.blogg.se

Sara på Vardag.nu

Så roligt att du och jag lyckades tänka på dillkött samma dag. Great minds think alike ;)

Svar: Eller hur! Inget man gör så ofta liksom. :)
ljuvligmat.blogg.se

Tant Gul

Ser verkligen jättegott ut. Och kul idé att byta ut köttet till fläskfilé.

Svar: Tack! Ja, lite annorlunda och kul! :)
ljuvligmat.blogg.se