Engelska scones

Bakade dessa smarriga scones (till lunch!) idag. Kanske inte så nyttigt men väldigt, väldigt gott! Skillnaden mellan vanliga scones och dessa är att man kavlar degen och sedan skär ut dom med ett mått, t ex ett glas. I England serveras dom med smör, jordgubbssylt och "clotted cream", en sorts syrad grädde. Jag åt mina med cream cheese och björnbärssylt. Lika gott det! ;)
 
 
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
50 gram smör
1 dl mjölk
3/4 dl vispgrädde
 
vispgrädde till pensling
 
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Häll i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen till en 2 cm tjock platta. Ta ut 10-12 st rundlar met ett litet glas. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med grädde och grädda i mitten av ugnen i ca 12 min.
 
 
Servera dina scones med cream cheese och en god sylt. Så gott!
 
 
Sofie Mumsfillibaba

Så fantastiskt gott med scones. Färskost och marmelad/sylt är det bästa pålägget.

Svar: Visst är det! Det farliga är att man äter hur mycket dom helst bara. :)
ljuvligmat.blogg.se

Trollmamma

Jag har sett flera liknande recept, men blir aldrig klok på om grädden ska vara vispad eller inte? Dvs, betyder "vispgrädde" just vispad grädde, eller är det tunngrädde? Vilket använde du?

Svar: Du ska inte vispa grädden, utan använda vispgrädden som den är - direkt från förpackningen. ;) Lycka till!
ljuvligmat.blogg.se