Sockerbullar med vaniljkräm
Det finns hur många namn som helst på dessa bullar och sockerbullar är väl bara ett av dom. Några kallar dom solskensbullar, andra vaniljbullar och någon sockerbulle, som jag gör. Saftiga och fluffig med massor av vaniljkräm som bara smälter i munnen. Muuuums, så gott! Godast nybakade och lite ljumna med ett stort glas mjölk till, men går utmärkt att frysa och plocka fram när sötsuget faller in. ;)

50 gram jäst
150 gram rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1 msk kardemummakärnor (använd mortel till detta)
1 dl vit sirap
0,5 tsk salt
1 ägg
12-14 dl vetemjöl
3 dl vaniljkräm (marsansås eller hemmagjord)
50 gram smält smör
strösocker
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, ca 37 grader. Häll den varma mjölken tillsammans med smöret över jästen och rör om tills jästen löser sig. Tillsätt kardemumma, ägg, salt, sirap och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 5 min i maskin. Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakhandduk i ca 45 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 25-30 bitar och rulla till bullar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och gör en urgröpning med fingret i mitten på varje bulle. Fyll varje bulle med vaniljkräm. Använd gärna en sprits och tryck ner spritsen i bullen samtidigt som du fyller den med ett jämnt tryck uppåt. Låt jäsa i ca 20-30 min. Grädda bullarna i 225 grader i ca 10 min. Ta ut och låt svalna något. Pensla bullarna med smält smör och doppa sedan i strösocker.


LYCKA TILL!
Så fina bullar och goda förstås :) Kram, ha en fin dag!