Indisk kycklinggryta

Den här goda kycklinggrytan kommer jag nog aldrig tröttna på. Blir lika gott varenda gång! Receptet ligger inne på bloggen sedan tidigare (och den hittades HÄR!), men tål att upprepas då den är så förbannat god! Grytan är väldigt kryddstark med sin chili och vitlök, och godast blir den om man har tid att marinera kycklingen i någon timme - gärna över natten, men några timmar funkar också bra.
 
 
500 gram kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
2-3 tsk spiskummin
1,5 tsk paprikapulver
1 röd chili
0,5 citron, saften
0,5 tsk svartpeppar
1 gul lök
400 gram konserverade körsbärstomater
2 dl grädde
1 tsk strösocker
salt och peppar
persilja
 
Skär kycklingen i mindre bitar, men ändå ganska stora. Hacka vitlök och chili. Blanda kyckling, vitlök, spiskummin, paprikapulver, chili och svartpeppar i en skål. Pressa i citronsaften och blanda väl. Låt marinera någon timme om du har tid, annars kan du gå vidare direkt. Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna och stek löken mjuk. Tillsätt kycklingen och stek tills den får fin färg. Häll i tomterna och låt koka i ca 20 min, tills kycklingen är genomkokt. Häll i grädden, strösocker och salta väl. Låt såsen koka tills den tjocknar något. Smaka av med salt och peppar. Servera med basmatiris och naanbröd.
 
 
 
 
camilla

ska jag testa låter gott!

Svar: Gör det! :)
ljuvligmat.blogg.se