Krämig och lättlagad köttfärssås

Spagetti och köttfärsås är väl mångas favoritmat - lättlagat, gott och smakar oftast olika varje gång man lagar det. Igår fick jag till en riktigt god och krämig köttfärssås som jag garanterat kommer laga igen. Massor med god smak av färsk basilika (som jag aldrig använt i köttfärssås innan - ja, du läste rätt!) och buljongen Fond du chef beef. Blev så gott!
 
 
500 gram nötfärs
1 st gul lök
1 st fond du chef beef
1 burk krossade tomater
2 dl vispgrädde (eller mellangrädde)
1 msk kinesisk soja
½ kruka färsk basilika
2 st vitlöksklyftor
0,5 tsk cayennepeppar
salt och peppar
 
Skala och hacka löken. Stek löken och köttfärsen i en stekpanna. Häll över i en stor kastrull och tillsätt buljong, krossade tomater och grädde. Strimla basilika och lägg ner i kastrullen. Pressa i vitlök och häll i soja. Salta och peppra efter smak. Vill du ha lite mer sting i såsen tillsätter du lite cayennepeppar. Låt såsen puttra i ca 10 min och kör sedan några varv med stavmixern så det blir finfördelat - blir extra krämig och gott då!