Äpplekaka

En smarrig äpplekaka med vaniljsås är aldrig fel. Snart kommer dom goda svenska äpplena, då är den säkert ännu godare. Svenska äpple är ju sååå goda. I denna hade jag "vanliga" röda äpplen, från Chile. ;)
 
 
3 st äpplen
1½ dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gram smält smör
½ dl vatten
pärlsocker till garnering
 

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt! Tillsätt smör, vatten och mjölblandningen. Häll ner smeten i en smord ugnsform, gärna med löstagbara kanter. Skala och klyfta äpplena, "damma" av dom i socker och kanel och tryck ner dom i smeten. Grädda i 175 grader på nedersta gallret i ca 40-45 min.

Servera kakan med fluffig vaniljsås! Muuuuuuums.

Lycka till!

Mamma

Amen varför ringer du inte när du gör en sån stor kanlesnäcka?????Lilla kreag, kunde ju satt en bit här när du va och låna kuvert....