Kycklinggryta med indiska smaker

Denna grytan blev riktigt, riktigt god! Trodde dock aldrig att min 2-åring skulle få för sig att ens smaka på denna rätten, men han åt som bara den och sa "god sås, mamma!" flera gånger - det är kärlek det. ;) Servera med basmatiris och en sallad om man ha vill det.
 
 
KYCKLINGGRYTA MED INDISKA SMAKER:
(4 port)
 
4 kycklingfiléer, strimlad
0,5 gul lök
1 stor spetspaprika
1 litet blomkålshuvud (gärna eko)
2-3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (gärna eko)
1 förp kokosmjölk, extra smooth
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk garam masala (indisk kryddblandning, finns bland kryddorna)
1 msk gul curry 
salt och peppar
 
Skala och finhacka löken. Dela blomkålshuvudet i små buketter. Skölj och skär paprikan i bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek blomkål och paprika någon minut tills det fått fin färg. Lägg över på ett fat. Stek kycklingen och finhackad lök i samma panna. Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater, kokosmjölk, buljongtärningar, garam masala och curry. Låt puttra i ca 10 min. Tillsätt sedan dom frästa grönsakerna och låt puttra ytterliggare 10 min. Smaka av med salt och peppar. 
 
 
Smaklig spis! 
 
Mamma

Den såg god ut 👌