Stor färsbiff i panna

Färsbiff i panna är ett roligare alternativ till vanliga pannbiffar. Ibland har man kanske inte tid eller lust att stå och forma biffar av färsen och då är detta ett smidigt alternativ. Färsbiffen plattar man ut direkt i en stekpanna (så det täcker hela pannan) och steker i några minuter per sida. När biffen fått färg på båda sidorna, häller man på lite grönsaksbuljong, soja och lök som man steker mjukt i en stekpanna. Sedan får färsbiffen puttra sig klar i skysåsen. Hur enkelt som helst - och hur gott som helst!
 
 
600 gram bland- eller nötfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 msk kalvfond
1 tsk lökpulver (kan uteslutas)
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
 
2 gula lökar
1 nypa strösocker
4 dl grönsaksbuljong (1,5 tärning + vatten)
1 msk kinesisk soja
 
Blanda ihop ströbröd och mjölk. Låt svälla i ca 5 min. Tillsätt ägg, kalvfond, lökpulver, salt och peppar. Blanda med färsen och rör till en jämn smet.
 
 
Hetta upp en stekpanna och tryck ut färsen i pannan. Stek några minuter per sida. (Det lättaste är att vända biffen med hjälp av en tallrik). Skala och strimla löken. Stek mjuk i en stekpanna och strö över lite socker. När färsbiffen fått färg på båda sidorna häller du på grönsaksbuljong, soja och den stekta löken. Låt puttra i ca 10 min.
 
 
 
 
Servera med kokt potatis, bönor och skysås. Sååååå gott!