Chicken cashew

Här ska ni få en jättegod kycklingwok med cashewnötter. Smakar precis som om du skulle ha hämtat det på vilken thairestaurang som helst. Nomnom, som Leon säger - dock inte till detta, utan till allt som har med sötsaker att göra. Haha! Servera med nudlar eller ris. 
 
 
CHICKEN CASHEW: 
4 port
 
150 gram osaltade cashewnötter
1 gul lök
1 röd paprika
1 broccoli
4 kycklingfiléer
 
såsen:
2 vitlöksklyftor, pressade
1,5 msk risvinäger
1,5 msk fisksås
2-3 msk thailändsk soja
3 msk hoisinsås
0,5 dl oystersås
2 tsk malen ingefära
chiliflakes efter smak
 
Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna någon minut, rör hela tiden så det inte bränns. Skala och skär löken i skivor. Skölj och hacka paprikan. Dela broccolin i lagom stora bitar. Skär kycklingfilén i tunna skivor. Stek kycklingen på hög värme och ställ undan. Fräs sedan lök, paprika och broccoli tillsammans på hög värme. Fräs endast i några minuter. När grönsakerna fått fräsa en stund tillsätt den stekta kycklingen, nötterna, såsen och eventuellt lite vatten. Rör om väl och smaka av.
 
 
Nu testar ni detta!!!