Hallongrottor

Lättbakade och goda småkakor som vem som helst kan baka. Hallongrottor, eller syltkakor som det också kallas, består av mördeg och hallonsylt som bara smälter i munnen. Låt degen vila en stund innan du bakar ut kakorna för bästa resultat.
 
 
HALLONGROTTOR:
20-25 st
 
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
220 gram smör, rumsvarmt
 
1-1,5 dl hallonsylt
 
Sätt ugnen på 200°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg. Låt degen vila ca 60 min i kylen. Forma degen till små bollar och lägg i en muffinsform på en plåt. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna.
 
Icas hallonsylt var fast och bra, så den funkade jättebra i kakorna.